VERSLAG ROOFVISDAG, 28 OKTOBER 2018

terug naar overzicht

Dinsdag, 20 november 2018

Zondag 28 oktober organiseerde HSV Workum weer hun jaarlijkse roofvisdag. De opkomst was met 17 deelnemers super te noemen! Er werd gevist van 9 uur 's ochtends tot 15 uur in de middag. Het weer was geweldig, maar men moest zich wel goed aankleden want de wind was snijdend koud. Er werd veel baars gevangen, maar ook sloegen een aantal snoek aan de haak. Twee daarvan waren flinke jongens met lengtes van 95 cm 94 cm.

Aan het einde van de middag kwam iedereen samen in de Witte Herbergh, waar een lekkere kom snert en belegde broodjes klaar stonden. De meesten hadden wel trek in iets. Tijdens het eten konden wij van het bestuur de lijsten controleren. We kwamen tot de conclusie dat bijna iedereen aardig wat vis gevangen had. Na het eten volgde de prijsuitreiking. 

De uitslag is als volgt:

Baars

1: Siem de Vries 935 cm aan baars
2: Siem Vos 767 cm aan baars
3: Sietze Hendriks 590 cm aan baars

De grootste baars - met een lengte van 31 cm - werd gevangen door 4 deelnemers:
Johan van der Goot, Theo Galema, Sietze Hendriks en Siem Vos. 

Snoek

1:  Paul Koldewijn 196 cm aan snoek
2 : Siem Vos 152 cm aan snoek
3 : Klaas Boersma 95 cm aan snoek

De grootste snoek - met een lengte van 95 cm - werd gevangen door Klaas Boersma. 

Aan het einde van de prijsuitreiking was er ook nog een prijs voor Danny. Door een misverstand was er wat verkeerd gegaan met invullen van de lijst, maar omdat wij als bestuur het belangrijk vinden om de jeugd te stimuleren, hebben we besloten om Danny toch een prijs te geven. Na de prijsuitreiking werd er nog gezellig nagepraat over de dag. Wij als HSV Workum kunnen terugkijken op een geslaagde dag.

De foto's van de roofvisdag zijn hier te bewonderen.